Marlous  van  Deelen

Omkijken naar jezelf

Werken met moed, kracht, kwetsbaarheid enverantwoordelijkheid.
Veilig en zorgvuldig.

Een mede reiziger

Ik begeleid sinds 2008 als coach mensen met persoonlijke en/of arbeidsgerelateerde vragen. Ook ben ik opgeleid als EFT relatiecoch. Daarnaast train ik leraren VO/MBO in het begeleiden van docenten in opleiding vanuit Post-hbo-onderwijs, Hogeschool Rotterdam.


Gaandeweg is bij mij het verlangen gegroeid mijn expertise te ontwikkelen richting het geven van supervisie en het begeleiden van teams en organisaties. In 2019 ben ik gestart met de master begeleidingskunde aan de Hogeschool Rotterdam. In juli 2022 ontvang ik mijn diploma.. Dit traject vormde een perfecte aanvulling - het betrekken van filosofie en kunst - op mijn eclectische werkwijze vanuit transactionele analyse, systemisch begeleiden en lichaamsgericht werken.


Mijn stijl: stevig aards en hemels licht.

Ik zie mezelf als een medereiziger die door zelf stevig te staan juist sensitief kan meebewegen met de ander. Tijdens de gezamenlijke reis die we ondernemen kan ik vanuit mijn eigenheid een ander licht schijnen. Dat geeft ruimte en inzicht maar het kan ook confronterend zijn. Mijn drijfveer is mensen te helpen op een nieuwe manier in verbinding te komen met wie zij zijn en wat zij werkelijk willen, zowel persoonlijk als professioneel, zowel individueel als in een team/organisatie. Dit is een proces waarbij het belangrijk is de diepte in te gaan en deze tegelijk te blijven verbinden met de realiteit. Ik werk vanuit verschillende invalshoeken en we gaan samen op zoek naar wat werkt.

Ik neem de vragen serieus en ik werk op een liefdevolle, geduldige en ook uitdagende wijze die te beschrijven is als een waarderende-kritische stijl. Ik gebruik daarbij mijn stevigheid én speelsheid. Intuïtie is een belangrijk instrument, voor mij maar ook voor jou/jullie: vaak weet je ergens wel wat er aan schort maar ook wat wel goed gaat. Door dit o.a. in beelden te vatten en professioneel in gesprek te brengen ontstaan nieuwe perspectieven en kan het bijdragen aan taal geven aan waar moeilijk woorden voor te vinden is. Ik vind het belangrijk om een gezamenlijk onderzoek aan te gaan waarbij we niet alleen ingaan op het vraagstuk maar dus ook op kwaliteiten en wat wel goed gaat. Dat draagt bij aan zelfvertrouwen waardoor veerkracht ontstaat en de energie gaat stromen. 

Lees verder over de ethische code en mijn opleidingen.


Ik ben als begeleidingskundige (registercoach, organisatiecoach en supervisor) aangesloten bij de LVSC 

"Eerst moet er kracht aan je systeem worden toegevoegd voordat je je vragen
 werkelijk kunt aankijken."
Daan van Kampenhout

Contactformulier

06-40 32 41 63

Capelle a/d IJssel

info@marlousvandeelen.nl